Digitaaliset lompakot
Google Pay
Miten lisään viva.com-korttini Google Pay-palveluun?
Päivitetty yli viikko sitten

Voit lisätä viva.com-korttisi Google Wallet (Google Pay)-palveluun, seuraavalla kahdella tavalla:

A. Lisää viva.com-korttisi viva.com-sovelluksesta:

1. viva.com-sovelluksella laitteellasi, valitse lisää kortti Google Wallet-palveluun painamalla “Lisää GPay” painiketta.

2. Saat OTP-tekstiviestikoodin rekisteröityyn puhelinnumeroosi hyväksyäksesi tämän toiminnon.

3. Seuraavaksi sinun tulee seurata ohjeita näytöllä ja valitse lisää ja jatka.

4. Valitse hyväksy käyttöehdot.

5. viva.com vahvistaa tietosi. Kun korttisi on valmis käyttöön, saat siihen liittyvän ilmoituksen, että korttisi on lisätty Wallet-palveluun ja voit nyt käyttää sitä maksuihin.

Näet Google Wallet (Google Pay)-sovelluksesta, että kortti on lisätty saatavilla oleviin kortteihin.

B. Lisää viva.com-korttisi suoraan Google Wallet-sovelluksessa (Google Pay):

Android-laitteella:

1. Avaa Google Wallet-sovellus:

2. Alimmaisena, napsauta “Lisää Walletiin +”.

3. Napsauta "Maksukortti".

(Kaikki Google-tilillesi tallentamasi kortit näkyvät täällä.)

4. Napsauta "Uusi credit- tai debit-kortti".

(Lisätäksesi kortin, käytä kameraasi tai paina lisää tiedot manuaalisesti.)

5. Napauta alareunasta Tallenna.

6. Lue myöntäjän ehdot ja napsauta Hyväksy.

7. Jos sinua pyydetään vahvistamaan maksutapasi, valitse haluamasi vaihtoehto. Tämän jälkeen sinun tulisi saada viesti että korttisi on nyt lisätty ja olet valmis tekemään lähimaksuja sillä (kaikkialla siellä, missä Google Pay-maksutapa hyväksytään).

Lisätietoja Google Wallet (Google Pay) asentamisesta laitteellesi löydät täältä.

Mistä voin tietää onko kunnossai NFC-ominaisuus päällä?

Laittaaksesi NFC:n päälle Android-laitteella:

• Avaa Asetukset älypuhelimestasi

• kirjoittaa "NFChakukenttään asetuksissa

• Paina ja ota NFC käyttöön

Kuinka teen viva.com -kortistani Google Payn oletuskortin?

Ensimmäinen kortti, jonka lisäät Google Pay -sovellukseen on automaattisesti oletuskortti. Oletuskortin vaihtaminen:

• Avaa Google Pay -sovellus.

• Etsi ja valitse viva.com debit-korttisi.

• Valitse 3 pistettä oikeasta yläkulmasta.

• Napauta "Oletus lähimaksuihin”.

Ovatko korttitietoni turvassa Google Pay maksutapahtumissa?

Tottakai! Kun käytät Google Pay sovellusta, korttitietojasi ei koskaan jaeta Googlelta kauppiaille, joten omat tietosi ovat turvassa.

Vieraile Google Pay Help sivulla tai ota yhteyttä tilisi chat-palvelun kautta, mikäli sinulla on jotain kysyttävää.

Olen rekisteröinyt useamman maksukortin Google Pay palveluun. Miten valitsen millä kortilla maksan?

Ensimmäinen kortti, jonka lisäsit Google Pay palveluun on oletuskorttinasi kaikkiin maksutapahtumiin.

Jos haluat vaihtaa oletuskorttiasi, seuraa linkissä olevia ohjeita.

Jos viva.com -korttini on vaurioitunut, voinko silti käyttää Google Payta laitteellani?

Kyllä, korttisi on edelleen aktiivinen Google Pay -sovelluksessa, vaikka fyysinen korttisi olisi vaurioitunut.

Voinko lisätä digitaalisen viva.com-korttini Google Pay-palveluun?

Kyllä voit. Kun olet luonut digitaalisen korttisi, voit lisätä sen Google Pay-palveluun, seuraa ohjeita, jotka löydät täältä.

Mitä tapahtuu, kun vaihdan tai päivitän laitteeni?

Kun vaihdat tai päivität Android-laitettasi, sinun on lisättävä kortit uudelleen Google Payhin.