Peruuta/palauta maksutapahtuma
Päivitetty yli viikko sitten

Jos haluat peruuttaa/palauttaa maksutapahtuman viva.com | Terminal -sovelluksen kautta, sinun on ensin etsittävä maksutapahtuma. Tämä voidaan tehdä kahdella tavalla:

A. Maksutapahtumat-valikon kautta

1. Valitse "Maksutapahtumat"-vaihtoehto ruudun alareunasta.

2. Voit etsiä ja valita haluamasi tapahtuman. Käytä oikeassa yläkulmassa olevaa suodatinpainiketta, jotta voit löytää tapahtuman helpommin. Käytettävissä olevat suodattimet ovat:
    Kortin numero, Tilauskoodi, Maksutapahtuman tyyppi ja Ajanjakso

B. Palautukset-valikon kautta

1. Valitse "Palauta" ruudun alareunast.

2. Seuraavassa näytössä voit käyttää käytettävissä olevia suodattimia oikean tapahtuman löytämiseksi. Toisena vaihtoehtona voit napsauttaa "Lue asiakkaan kortti" -vaihtoehtoa lukeaksesi kortin NFC:n kautta ja näyttää kaikki kyseiseen korttiin liittyvät tapahtumat.

Peruuta/palauta maksutapahtuma

1. Vahvista, että olet valinnut oikean maksutapahtuman. Paina "Aloita palautus".

2. Edellisten päivien maksutapahtumien (eli selvitettyjen varojen) osalta voit valita palautettavan summan alkuperäisen maksutapahtuman summaan asti.

Saman päivän maksutapahtumista on palautettava koko summa (peruutus). Paina "Jatka" -painiketta.

3. Tarkista palautuksen yksityiskohdat ja vahvista se painamalla "Palautus"-painiketta.

Kun palautus on valmis, näytöllä näkyy asianmukainen ilmoitus. Voit joko lähettää tai tulostaa kuitin.